Ligging

Ontdek de toeristische troeven van de omgeving van Hoevehotel Ter Haeghe

Al voel je je nog zo goed thuis in Hoevehotel Ter Haeghe, toch wil je natuurlijk je vleugels uitslaan en de aantrekkelijke polderregio verkennen. Het landelijke Gistel bevindt zich midden in de Polders. In vogelvlucht zo’n 5 km in zuidelijke richting onder Oostende en ongeveer 20 km ten westen van Brugge. Eigenlijk helemaal perfect dus om te voet, met de fiets, de motor of met de auto de hele kuststreek, het Brugse Ommeland en zelfs de Westhoek te ontdekken. Honderden bezienswaardigheden en attracties en honderden kilometers fiets- en wandelroutes wachten op je bezoek.

Uitwaaien aan de Belgische Kust

Met de fiets sta je in geen tijd aan de Kust. Je hoeft alleen maar de Groene 62 en het kanaal Plassendale-Nieuwpoort te volgen. Zo’n fietstocht geeft toch altijd een andere kijk op de omgeving. Je kan er natuurlijk ook met de wagen naar toe. Vraag ons naar de beste route.

Aan onze Kust zit je in elk seizoen goed. Van een opkikkerende strandwandeling op een zonnige herfstdag tot zonnebaden op datzelfde strand in de zomer. Dan lekker afkoelen in de zee, al of niet met je surfplank. Oostende ligt het dichtste bij, maar ook kleinere badsteden zoals Nieuwpoort, Middelkerke, Bredene en De Haan zijn de moeite waard.

Je vakantie met de kids kan zeker niet meer stuk als je een dagje Plopsaland plant. Op slechts een half uurtje rijden. 

Meer info vind je hier

Cultuur opsnuiven in Brugge

Werelderfgoedstad Brugge is goed voor een vakantie op zich. Je ontdekt er tal van musea, unieke historische gebouwen en prima cafés en restaurants in een prachtig middeleeuws decor. Maak een ritje door de binnenstad met paard-en-koets of maak een boottochtje op de rijen. Deze gunnen je een aparte blik op deze toeristische trekpleister.

Brugge vormt het kloppende hart van het Brugse Ommeland. Dit fietsnetwerk begeleidt je op de fiets door de mooie polders en brengt je naar markante sites zoals Abdij Ten Putte en het landschapspark Bulskampveld. Als de gezellige drukte van Brugge toch wat teveel wordt, rij dan nog even verder naar het pittoreske Damme aan de Damse Vaart. Je vindt er historische pareltjes, prachtige landschappen en je kan er culinair genieten.

Meer info over het Brugse Ommeland vind je hier

Oorlogstoerisme in de Westhoek

De Westhoek leunt aan tegen De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort en Middelkerke-Westende in het noorden. In het westen bots je op de Franse grens en in het zuiden kom je in mooie stadjes zoals Ieper, Diksmuide en Veurne. De regio leent zich dankzij de uitgestrekt velden en verre uitzichten uitstekend voor wandelen en fietsen. Talrijke wandel-, fiets-, maar ook autoroutes doorkruisen dit boeiende stukje West-Vlaanderen.

Tekenend voor de Westhoek is de IJzer en die speelde natuurlijk een bepalende rol in de Eerste Wereldoorlog. De streek ligt bezaaid met kerkhoven en bunkers uit die periode. Niet te missen zijn het In Flanders Fields Museum in Ieper, de IJzertoren en de Dodengang in Diksmuide. Heb je kinderen mee, maak dan zeker een ommetje naar de waterspeeltuin in de schaduw van de IJzertoren (net voorbij de spoorweg). Succes gegarandeerd.

Meer info over wat er allemaal te beleven en te ontdekken valt in de Westhoek vind je hier